Advert
Advert

Çin'de ağaca çıkmak için kullandığı hava balonunun kontrolünü kaybeden kişi Rusya sınırında bulundu

Çin'de ağaçtan çam fıstığı toplamak için kullandığı hidrojen balonu ile havalanan bir kişi, 320 kilometre sürüklenmesinin ardından iki gün sonra Rusya sınırına yakın bir yerde bulundu.

Çin'de ağaca çıkmak için kullandığı hava balonunun kontrolünü kaybeden kişi Rusya sınırında bulundu
Çin'de ağaca çıkmak için kullandığı hava balonunun kontrolünü kaybeden kişi Rusya sınırında bulundu Güzel Vatan Gazetesi
Çin devlet medyası, 2 gün boyunca balonda mahsur kalan kişinin kurtarıldığını ve güvende olduğunu bildirdi. Hu ismiyle bilinen kişinin pazar günü arkadaşıyla birlikte Çin'in kuzeydoğusundaki bir orman parkında çam fıstığı toplamak için uçan hidrojen balonu kullandığı, balonun kontrolünü kaybetmeleri üzerine havalanarak sürüklendiği belirtildi.

Hu'nun yanındaki kişinin son anda balondan atlayabildiği ancak Hu'nun balonla birlikte gözden kaybolduğu aktarıldı. Çin medyasına göre, kaçan balon ve Hu'yu arama çalışmaları başlatan ekipler, sonraki ona telefonla ulaşıp balonu yavaşça indirmesi talimatı verdi. Balon ancak bir son sonra havalandığı yerden 320 kilometre uzaklıktaki Rusya sınırına yakın bir bölgeye iniş yaptı.

40'lı yaşlardaki Hu'nun sağlık durumunun iyi olduğu ancak iki gün boyunca ayakta durmaktan dolayı bel ağrısı çektiği ifade edildi.
Çin dünya haber oku genel hava balonu Rusya sınırı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GüzelVatan E-Gazete - Ocak 2023
GüzelVatan E-Gazete - Ocak 2023
GüzelVatan E-Gazete - Aralık 2022
GüzelVatan E-Gazete - Aralık 2022
GüzelVatan E-Gazete - Kasım 2022
GüzelVatan E-Gazete - Kasım 2022